Meer over uw pensioen

Elke maand betaalt u via uw werkgever geld voor uw pensioen. Werkt u tot aan uw pensioendatum door? Dan kan het zijn dat u een pensioenkapitaal heeft opgebouwd dat gelijk is aan de waarde van een heel huis. Een aardig bedrag dus! De hoogste tijd om u uit te leggen wat Nationale-Nederlanden met dit geld doet, wat u ervoor terugkrijgt en hoe u zelf invloed kunt uitoefenen op uw pensioen.

U heeft bij ons een pensioen­beleggings­verzekering. Dit betekent dat u een inkomen voor later opbouwt door uw pensioenpremie te beleggen. De manier waarop we standaard voor u beleggen is volgens een LifeCycle. Dit is een manier waarbij we rekening houden met de tijd die u nog heeft tot uw pensioendatum. U kunt zelf keuzes maken voor uw pensioen. Het is daarom extra belangrijk te weten hoe het opbouwen van pensioen via beleggen in zijn werk gaat.

In dit magazine leest u onder andere over de beleggingsmix van Peter, over de techniek die we gebruiken om het renterisico af te bouwen en krijgt u uitleg over wat u zelf kunt doen om met uw pensioen aan de slag te gaan.

Veel leesplezier,

Wim de Bundel

Directeur Marketing & Sales

Nationale‑Nederlanden Pensioen

Wat vindt u van deze uitgave?

Deel dit artikel

Wat vond u van deze uitgave?